Mi az a Blog és mi különbözteti meg egy weboldaltól?

Blog tárhely

Mi az a Blog és mi különbözteti meg egy weboldaltól?

 

Egy blog első ránézésre, nem különbözik semmiben egy átlagos weboldaltól, viszont ha jobban megnézzük egyre egyértelműbben felismerhető a „Napló” szerű felépítés,tehát a blog nem más mint egy internetes napló, ennek több fajtája létezik mint például: a személyes blog, tematikus blog, hírblog..)

 

A blog története

A blogok kialakulása a 90-es évek közepére tehető,ebben az időben az internet felhasználók már működtettek személyes blogokat,és weboldalakat ahol gyakran frissítették a tartalmat az életükről, saját tapasztalataikról, és már lehetőség volt hozzászólni is ezekhez a tartalmakhoz.

 

A kifejezést mint Web log először a 90-es évek végén használták, később ez „weblog” lett utána „We blog” és végül kialakult a „Blog” kifejezés.

 

Ahogy elkezdtek terjedni, a blog típusú weboldalak, úgy kezdtek el különböző online eszközöket készíteni, ami megkönnyíti egy blog elkészítését. Ennek köszönhető hogy népszerű lett ez a fajtája a weboldalaknak , mert itt már elérhetővé vált olyan emberek számára is akik nem rendelkeznek olyan technikai ismerettel ami lehetővé tette volna nekik egy ilyen típusú weboldal elkészítését.

 

1999-ben, indult el a népszerű Blogger.com, amit 2003-ban a Google felvásárolt,ugyanebben az évben készült el a WordPress első verziója.

 

Ma a WordPress a világ legnépszerűbb blogolásra használt platformja, a világ összes weboldala közül 30% -a wordpresst használ.

 

A különbségek blog és weboldal között

 

A blog a weboldal egy fajtája, az igazi nagy eltérés a felépítésben mutatkozik meg,napló szerű felépítés újabb tartalmak mindig elől vannak, egy blog gyakran van frissítve új tartalommal ellentétben egy weboldallal.

 

A weboldal általában működésében statikusabb,a tartalmát tekintve , mint egy blog, egy blognál nem ritka akár a napi 4 új poszt sem.

Tárhely

Professzionális Tárhely 990FT/HÓ

Tárhely→KATTINTS IDE
 
Hasznosnak találta ezt a választ? 97 A felhasználók hasznosnak találták ezt (292 Szavazat)