Miért életbevágó az SSD tárhely?

A tárhely szolgáltatók között nagy a verseny, s hogy jobb árakat tudjanak kínálni, gyakran lefaragják a költségeiket. A webtárhely csomagoknál felhasznált tárolóeszköz pont egy ilyen terület, hiszen léteznek olcsóbb és drágább eszközök.

Általában az olcsóbb tárhelyek lassabbak, így vásárlóként létfontosságú leellenőrizni, mit is árul az adott szolgáltató. Ezt te se hagyd ki, mindig nézd meg, hogy SSD tárhelyet kapsz-e a pénzedért, vagy sem.

Mit jelent az SSD webtárhely, és miért olyan fontos? Erről szól ez a bejegyzés.

SSD tárhely vs. HDD tárhely

Ahogy az otthoni számítógépedben is egy tárolóeszköz tárolja az adataid, úgy a webhoszting cégednél is tárolóeszközökön vannak az adatok. Akár a weboldalad töltöd fel, akár képeket, videókat, biztos, hogy egy fizikailag is megfogható eszközre lesznek elmentve.

Természetesen sokféle tárolási mód létezik, de alapvetően kétféle megoldással találkozhatsz. A klasszikus, mágneslemezes tárolóegységben, a HDD-ben mágnesezett korongok vannak, s ezekre írja fel az adatot több író- és olvasófej. Amikor egy adatra szükség van, a korongok felpörögnek, s az olvasófejek kiolvassák az adatokat.

A klasszikus HDD-k a mozgó alkatrészek miatt lassabbak. Nem nehéz elképzelned, hogy a korongok megfelelő pozícióba forgásához bizony idő kell. Ennek kiküszöbölésére fejlesztették ki az SSD tárolóeszközöket, melyekben nincs mozgó alkatrész. Ezek olyan félvezető memóriamodulokból álló chipek, ahol az adatokat sokkal gyorsabban érik el.

Az SSD tárhelyek ráadásul kevésbé sérülékenyek, viszont drágább áruk miatt a tárhely cégeknek többe kerül a megvásárlásuk. Itt jön a képbe a költséghatékonyság, sok hoszting cég inkább lassabb tárhelyet kínál, de így tud faragni a költségein.

Az SSD tárhely fő előnyei

Az SSD tárhelyek nagyságrendileg gyorsabb a hagyományos HDD tárhelyeknél. Így napjainkban, amikor a látogatók azonnal akarnak mindent, a weboldal sebessége létfontosságú. Ezt ismerte fel a Google keresőóriás is, ami a gyors weboldalakat előnyben részesíti a lassabbakkal szemben.

Mi szilárdan hisszük, hogy az SSD tárhely a lehető legmodernebb megoldás, így csak ilyet kínálunk a tárhely csomagjainkban.

Nem szabad azonban elmenni az SSD tárhelyek többi előnye mellett sem. A mágnesesség nem befolyásolja az ilyen tárolókat, így az adatok kevésbé sérülékenyek. A mozgó alkatrészek hiánya miatt sokkal csendesebbek, és nem termelődik annyi hő.

Kevesebb energiát is fogyasztanak, ami nagyon fontos a napjaink környezetvédelmi törekvései szempontjából. A kevesebb energiafogyasztás, illetve a kisebb hőtermelés elvezetésére fordított kevesebb hűtés teszi lehetővé a webhoszting cégeknek, hogy sokkal takarékosabban bánjanak az elektromos árammal.

Hogyan legyen saját SSD tárhely csomagod?

Ha még nincs meg a domain neved, akkor kezdd itt a munkát a regisztrációval: domain regisztráció.

Miután ez megvan, nézz körül az SSD tárhely csomagjaink között. Mivel mi garantáltan csak SSD tárolóeszközöket használunk, így nincs nehéz dolgod. Csupán ki kell választanod a különféle csomagok közül a neked megfelelőt, s a kék színű Megrendelem gombra kattintani.

https://static.szerverplusz.hu/tudasbazis/blog/ssd.jpg

Amennyiben még kétségeid vannak, használd ki a 15 napos díjmenetes tárhelyteszt ajánlatunk. Így úgy próbálhatod ki az SSD tárhelyek gyorsaságát, hogy még a pénzedet sem kockáztatod. A weboldalad sebessége viszont kétségkívül meg fog győzni téged is, hogy a webhoszting jövője egyértelműen a modern SSD tárhelyeket alapul!Hasznosnak találta ezt a választ? 94 A felhasználók hasznosnak találták ezt (285 Szavazat)