6 ok, hogy miért válaszd a WordPress-t a honlapodhoz

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, mely hihetetlen népszerűvé vált az elmúlt években. Az interneten található weboldalak 33%-a fut ezzel a szoftverrel, legyen szó akár kis blogokról, akár profi újságokról.

Ha nem értesz a weboldalak programozásához, vagy csak egyszerűen nincs időd rá, akkor a WordPress ideális a saját honlapod elindításához. Ebben a bejegyzésben 6 okot mondunk arra, hogy miért válaszd a WordPress-t a saját weboldaladhoz. Ha pedig ötletekre lenne szükséged, mihez is kezdj a webtárhelyeddel, olvasd el ezt a cikkünk.

1. Ingyenes

A WordPress ingyenes szoftver, így bárki letöltheti, és akár kereskedelmi célra is felhasználhatja. Csak olyan tárhely kell hozzá, ahol létrehozhatsz adatbázisokat, és futtathatod a PHP-ben megírt tartalomkezelő rendszert.

Természetesen a WordPress nem magától készül, programozók sokasága dolgozik rajta a szabadidejében, így téve jobbá a világot.

2. Biztonságos

Mivel a WordPress mögött egy teljes közösség áll, így az újabb és újabb verziókat következetesen ellenőrzik. Ha bármilyen hibát találnak a már kiadott szoftverben, azt rövid időn belül javítják, és kiadnak egy újabb WordPress-verziót.

Egy ekkora nagy projekt már hibabejelentést is lehetővé tesz! Számos hiba úgy derült ki, hogy a WordPress felhasználók vették észre. Ők szóltak a megfelelő felületen, a programozók pedig rövid időn belül kijavították. Ez az összetett mechanizmus gondoskodik arról, hogy a WordPress-alapú weboldalad mindig maximálisan biztonságos legyen.

3. Hatalmas tudásanyag

A WordPress mögött egy hatalmas és élő közösség van. Ennek köszönhető, hogy számos fórumbejegyzés, cikk és videó foglalkozik a WordPress vagy részei használatával.

Ha kérdésed van, elég beírni a Google keresőbe, s rövid időn belül választ kapsz rá. Ráadásul nagyon sok tudásanyag magyar nyelven is elérhető, így már az angol tudás sem jelent áthidalhatatlan problémát!

4. Pár kattintással telepíthető

Habár a WordPress telepítéséhez szükség van adatbázisra, ennek beállítását szerencsére megúszhatod. Egyre több webtárhely kínál olyan szolgáltatást, ahol a WordPress néhány kattintással feltelepíthető.

A mi csomagjaink részeként is megtalálhatod a WordPress telepítőt. Ennél csak ki kell választanod a megfelelő beállításokat, s a háttérben minden elkészül magától. Nézd meg az alábbi videót a részletekért:

5. Számos ingyenes sablon

A WordPress egyik nagy erőssége, hogy nagyon sok sablon érhető el hozzá. A sablonok olyan csomagok, melyeket csak ki kell választanod, s feltelepítésük után megváltoztatják a weboldalad kinézetét.

Ha te orvosi weboldalt szeretnél, akkor érdemes valamilyen orvosi témájú sablont feltöltened az alap WordPress-edre. Ha autósat, akkor pedig ilyen témájút.

Az interneten nagyon sok ingyenes sablont találsz, de egész iparág épült arra, hogy fizetős sablonokat készítsen. Ezekkel gyakran a legszélsőségesebb feladatokat is meg lehet oldani, pár tíz dollárért. Ha ezekre nincs szükséged, akkor válassz a több ezer ingyenes sablon közül.

Tipp: Írtunk egy blogbejegyzést az 5 legjobb WordPress sablonról. Itt elolvashatod: Top 5 ingyenes WordPress sablon

6. Számos ingyenes bővítmény

Míg a sablonok a kinézetet változtatják meg az oldaladon, a bővítmények viszont új funkciókat adnak hozzá. Ezek olyan programcsomagok, melyeket ingyen vagy pénzért érhetsz el az interneten.

A lehetőségek itt is szinte korlátlanok. Léteznek bővítmények a biztonsági beállításokra, keresőoptimalizálási célokra, képgalériának, fórumnak, de a sort szinte a végtelenségig lehet folytatni.A fenti 6 ok csak ízelítő, miért is válaszd a WordPress-t a honlapodhoz. Kezdd el a weboldalad felépítését a tárhely csomagjaink áttekintésével, majd szabd személyre az alap WordPress-t a sablonokkal és bővítményekkel.

Az egészben a legjobb, hogy a szemed előtt fog felépülni a vadiúj honlapod, miközben kiválóan szórakozol!

Tipp: Egy korábbi blogbejegyzésünkben 10 érdekességet szedtünk össze a WordPress-ről. Itt elolvashatod: 10 érdekesség a WordPress-ről, amit még nem hallottál

Hasznosnak találta ezt a választ? 97 A felhasználók hasznosnak találták ezt (289 Szavazat)